Zasílání na dobírku

07.10.2019 21:55

Poslední dobou se množí situace, kdy si "rádoby" zájemce o kefírové kultury vytvoří objednávku, zásilku si nechá zaslat na dobírku, ale již si ji nepřevezme, po několika týdnech se nám vrátí zpět s již "mrtvými" kulturami a nám tím vznikne škoda jednak na kefírových houbičkách a také na ceně přepravy, kterou musíme zaplatit. Apelujeme na všechny, kteří objednávají, aby si zásilky vyzvedli, nebo raději neobjednávali, pokud nemají zájem. Zároveň musíme všechny tyto nepoctivce varovat, že máme právo vzniklou škodu vymáhat právní cestou a tohoto práva již využíváme!

Vytvoření objednávky je závazné, dle §2159 OZ se jedná o platnou smlouvu uzavřenou mezi kupujícím a prodávajícím a nepřevzetím zásilky tato smlouva nezaniká, viz. výňatek níže.

Nepřevzetí celé zásilky je považováno za podstatné porušení smlouvy ve smyslu ustanovení § 2118 OZ (povinnost kupujícího věc převzít), resp. ustanovení § 2159 OZ (povinnost kupujícího věc převzít při dodání v případě, že je věc dodávána na místo určené kupujícím). V případě nepřevzetí celé zásilky se zákazník ocitá v prodlení se svým závazkem přijmout řádně nabídnuté plnění ze strany prodávajícího. Prodávající je v takovém případě oprávněn po zákazníkovi požadovat za nepřevzetí objednávky náhradu škody (poštovné, balné, náklady na úschovu, na zničení apod.)

V případě že se situace nezlepší, budeme nuceni zrušit odesílání na dobírku, případně požadovat zálohu na přepravu.

 

Kontakt

Horalové

info@horalove.com

Ludvíkovská 770
Nové Město pod Smrkem
46365

721420599

https://horalove.com

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode